Tadić: Mogu za predsednika - Đilas: Imamo boljih kandidata

Tadić: Mogu za predsednika - Đilas: Imamo boljih kandidata

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić za Nova.rs je izjavio da bi mogao da se kandiduje na narednim predsedničkim izborima, ukoliko ne bude boljih kandidata. O njegovoj eventualnoj kandidaturi, najpre se izjasnio lider Dveri Boško Obradović koji je naveo da bi to značio povratak na bivši režim. Sada je to učinio i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji poručuje da će biti boljih kandidata od bivšeg šefa države.

Predsedništvo Srbije; FOTO: Milica Vučković

Predsedništvo Srbije; FOTO: Milica Vučković

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je - ima boljih - rekao je Đilas za Nova.rs.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić navodi za Nova.rs da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.

- Kandidovao bih se isključivo ukoliko bih procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom. Jer nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku - naveo je on.

Boško Obradović FOTO: ATA Images

Boško Obradović FOTO: ATA Images

Na ovu izjavu osvrnuo se i lider Dveri Boško Obradović, koji je poručio da sada svi shvataju da je na vreme reagovao kad je, kako navodi, apelovao na bivšeg predsednika Srbije da se povuče iz politike.

- Ja sam ukazao da ne želimo da budemo taoci bivšeg režima koji nas, zajedno sa sadašnjim, drži u začaranom krugu koji traje već punih 30 godina. Smatram da je građanima Srbije dosta da biraju između Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića ili između Vojislava Šešelja i Nenada Čanka. Ti ljudi su veoma dugo političkoj sceni, rekli su sve što su imali i uradili su sve što su mogli - poručio je Obradović.

Boris Tadić bio je predsednik države u periodu od 2004. godine do 2012. godine.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...