Tuče, udaljuje decu iz kafića, krši mere u kafani...Ko je predsednik opštine Žitorađa?!

Tuče, udaljuje decu iz kafića, krši mere u kafani...Ko je predsednik opštine Žitorađa?!

Predsednik Opštine Žitorađa i član SNS Ivan Stanojević zatečen je u kafani u 22 časa u centru Žitorađe i time prekršio protivepidemiološke mere, kaže policija u ovom gradu. Stanojević, međutim, osim što je ovom prilikom demantovao MUP, iza sebe ima gomilu prekršaja i kontroverznih događaja koji se vezuju za njegov kabinet.

Ivan Stanojević FOTO: Printscreen

Ivan Stanojević FOTO: Printscreen

Ovaj najnoviji incident i ne čudi, jer je prema zvaničnom izveštaju Državne revizorske institucije, Opština Žitorađa u prethodne dve godine protivzakonito potrošila 85 miliona dinara, a samo za kafanske usluge potrošeno je 3,5 miliona dinara!

Tu su i nepravilno obračunate plate, dodaci i naknade za koje je dato 3,38 miliona dinara, a prvi čovek opštine Ivan Stanojević je prekoračio svoja ovlašćenja, pa je u osam javnih nabavki sam donosio odluke, rešenja i obrazovao komisiju i potpisao ugovor sa ponuđačem.

Predsednik Stanojević se našao u žiži javnosti i kada je petogodišnja Marta izbačena iz predškolske ustanove "Prva radost" zbog toga što je njen otac lajkovao post u kome se kritikuje režim.

Nakon prašine koja se podigla, ovaj vrtić je posetila prosvetna inspekcija i naložila da predškolska ustanova iskoristi zakonsku mogućnost i traži 20 odsto uvećanje kapaciteta, a inspekcija je tada utvrdila i određene nepravilnosti. Marta je na kraju vraćena u vrtić, ali je ovo postao primer obračuna sa političkim neistomišljenicima.

Stanojević je po struci medicinski tehničar FOTO: Printscreen

Stanojević je po struci medicinski tehničar FOTO: Printscreen

Stanojević je predsednik u opštini Žitorađa gde je uslov za funkcionersku fotelju što manji školski stepen i netransparentnost o prethodnom obrazovanju. On je srednjoškolac, odnosno medicinski tehničar, a ni ostali članovi njegovog kabineta se ne mogu pohvaliti višim stepenom obrazovanja.

Kabinet predsednika opštine Žitorađa poznat je i po nasilničkom ponašanju. Naime, Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju podiglo je optužnicu protiv članova SNS-a i aktivista "1 od 5 miliona", jer su se potukli u kabinetu predsednika Opštine Žitorađa 18. marta 2019. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević (SNS), njegov zamenik Saša Cekić (SNS), kao i aktivisti organizacije "1od 5 miliona". Kako je tada aktivista "1od 5 miliona" Milan Blagojević izjavio, čim je ušao u kabinet predsednik Stanojević i njegov pomoćnik su ga napali, tukli, a te povrede su kasnije sanirane u bolnici u Prokuplju.

Predsednik Žitorađe Ivan Stanojević imao je, međutim, drugačiju priču.

- Primio sam ih a oni su sa vrata počeli da me psuju, viču, pretili da će da zapale opštinsku zgradu. Onda su obojica prišla i bacila me na pod. Šta se dalje dešavalo ne znam, jer sam rukama prekrio glavu. Brzo je stigla policija, a ja sam završio u Hitnoj službi - rekao je nakon događaja Stanojević.

Možda ono što je možda najgore po same meštane Žitorađe jeste to da su prepušteni sami sebi, a svaki put nakon poplave sami izvlače vodu iz svojih domova. Niko se od nadležnih nakon poplava nije pojavio niti interesovao, niti su išta uradili da saniraju štetu od prethodnih poplava i spreče nove.

Nije na odmet napomenuti da je u Opštini Žitorađa izlaznost na lažnim izborima u junu prošle godine bila ogromna, te je 85 odsto građana koji su izašli na izbore glasalo sadašnju SNS vlast.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...