"Uništavanje Đinđićevog murala je vandalizam i politički ekstremizam"

"Uništavanje Đinđićevog murala je vandalizam i politički ekstremizam"

Demokratska stranka najoštrije osuđuje vandalski akt ponovnog uništavanja murala posvećenog prvom demokratski izabranom premijeru Srbije, Zoranu Đinđiću, koji su juče obnovili članovi i aktivisti Demokratske stranke i koji je krasio Plato kod Filozofskog fakulteta nepunih 12 sati - stoji u saopštenju ove stranke.

Oskrnavljen mural Zoranu Đinđiću

Oskrnavljen mural Zoranu Đinđiću

- Uništavanje murala sa likom Zorana Đinđića u samom centru Beograda u najmanju ruku predstavlja akt vandalizma i političkog ekstremizma. Podstaknuti mržnjom i najprizemnijim porivima koje podstiče Srpska napredna stranka kao generator nasilja u našem društvu, vandali su pribegli još jednom rušilačkom piru prema Zoranu Đindiću, kao simbolu vrednosnog sistema koji (s razlogom) doživljavaju kao pretnju.

Demokratska stranka zahteva od policije da u najkraćem roku otkrije ko je to uradio i spreči dalje izgrede. Lakše je to otkriti nego ko je spalio Vesićevu knjigu i ubeđeni smo da će, ukoliko bude postojala (politička) volja, počinioci vrlo brzo biti otkriveni.

Na sreću, nadu koju je predsednik Demokratske stranke ulio građanima da su promene moguće i da Srbija može da bude uređena, demokratska država u kojoj građani dobro žive nemoguće je uništiti, ma kako mračna bila noć pod čijim okriljem su vandali pribegli ovom varvarskom činu. DS je bio i ostao motor promena u Srbiji i jasno je da vandali ne mogu toliko puta da unište mural koliko ga mi možemo puta obnoviti i da demokrate neće odustati od borbe za građane Srbije. Mrak kojim služi za ovakve aktivnosti najgušći je pred svitanje koje je blizu - navodi se u saopštenju Demokratske stranke.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...