Upravo! Protest fitnes instruktora: ,,Nismo mi izvor zaraze"

Upravo! Protest fitnes instruktora: ,,Nismo mi izvor zaraze"

Nakon ugostitelja, frizera i malih preduzetnika, danas protiv novih mera Kriznog štaba protestuju i fitnes instruktori.

Reporteri portala Nova.rs uživo prate protest ispred Narodne skupštine.

Danica iz Beograda rekla je da ja na današnji protest došla da podrži fitnes zajednicu u prestonici.

“I ne samo njih već i taj način života. Iznenađena sam velikim brojem kolega, verujem da će biti još ljudi. Prosto, želimo da treniramo, radimo i živimo normalno. Ispade da mi radimo nešto loše pod zdravlje – to uopšte nije slučaj”.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Već godinu dana smo diskriminisani, stavljaju nas u isti koš sa ljudima koji prave žurke, a niko me ne može ubediti da kada se 4 osobe nađu da vežbaju da je to manje bezbednos od punih supermarketa”, kaže jedan od okupljenih fitnes instruktora.

“Jako smo tužni što ne možemo da raidmo. Mi od ovoga jedemo hleb, hteli smo da se pobunimo, jer ne možemo da se pomirimo sa tim da smo “izvor zaraze” – mi smo izvor zdravlja. Aktivnost samo podiže imunitet, ne može da škodi. Tražimo svoja prava, to je normalno”, kaže Jasna Janković, fitnes trener.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kompletan spisak objekata koji su zatvoreni možete pogledati ovde:

• Apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke.

• Trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, pijace, zelene pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopovi…

• Samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

• Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-perionice, hemijska čišćenja …

• Benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

• Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu.

• Sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Bitne napomene su da šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera u narednim danima i Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...