"Verovatno ću se kandidovati za gradonačelnika"

"Verovatno ću se kandidovati za gradonačelnika"

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da nije siguran da li je izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji dobronameran, kao i da će se "najverovatnije" kandidovati za gradonačelnika Beograda.

Aleksandar Šapić FOTO: Beta

Aleksandar Šapić FOTO: Beta

Upitan da prokomentariše izveštaj Evropskog parlamenta, Šapić je naveo da se zbog kritika na način na koji se Srbija bori sa pandemijom koronavirusa postavlja pitanje da li je izveštaj dobronameran.

- Očigledno je da se jednom delu evroparlamentaraca ne dopada način na koji vladajuća većina vodi državu - rekao je on za N1.

Kada su u pitanju afere spomenute u izveštaju, Šapić je napomenuo da se postavlja pitanje šta se konkretno zamera vlastima Srbije. On je dodao i da ne vidi ništa sporno u aferi Telekom.

Šapić, koji je i predsednik Opštine Novi Beograd, kazao je i da će se "verovatno" kandidovati za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima.

Kada je reč o međustranačkom dijalogu, kome će posredovati predstavnici Evropskog parlamenta, lider SPAS-a je rekao:

- Ne vidim kako bi opozicija mogla da ostvari ciljeve u dijalogu o izbornim uslovima ukoliko im je strategija da isporuči zahteve strancima koji bi vršili pritisak na vlast u Srbiji. Pod tim uslovima nikada ne bih ispunio zahteve, a verujem da je to i stav Aleksandra Vučića.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...