Vreme je da se opozicija spoji i da nestanu podele

Vreme je da se opozicija spoji i da nestanu podele

Na otvaranju kancelarije Stranke slobode i pravde u Nišu lider SSP Dragan Đilas naglasio je da je u danu nakon što je preminuo Đorđe Balašević teško govoriti o politici i razdvojenim građanima u Srbiji.

– On je bio čovek koji je sve nas spajao uz kojeg smo prošli strašne periode u istoriji. Uskoro će doći vreme kada će se narod u Srbiji spojiti. U tom sutrašnjem danu, koji dolazi, svi će morati da daju odgovore na pitanja zašto su bili deo jednog sistema koji je Srbiju zadužio pedeset milijardi evra. Mi verujemo u pravdu i u to da svako treba da snosi posledice onoga što je uradio – kazao je Đilas u svom obraćanju novinarima. On je dodao da su danas vlast i mafija isto i da to građani vide. Zato su sve više protiv aktuelne vlasti, ali ih opozicija još nije sve pridobila.  
Dragan Đilas FOTO: Printscreen/FacebookDragan Đilas FOTO: Printscreen/Facebook
– Podele moraju da prestanu. Moramo da pokažemo jedinstvo i sve opozicione opcije moraju da stanu zajedno na liniji. Verujem da ćemo stvoriti uslove za kakve – takve fer izbore i tada ćemo pobediti – siguran je on. Đilas je istakao da Stranka slobode i pravde i svi njeni članovi nedvosmisleno ostaju na istom putu i da je Niš jedan od gradova u Srbiji gde se oseća želja za promenom. – Svi smo ovde, jer želimo da pokažemo da bez jedinstva i sloge nema napretka i da je dosta više podela. Za to ćemo se boriti – zaključio je on. Pored Đilasa otvaranju kancelarije prisustvovali su i potpredsednici SSP Marinika Tepić i Dejan Bulatović, kao i zamenik rpedsednika SSP Borko Stefanović, a situaciju na jugu Srbije i posebno u Nišavskom okrugu opisala je predsednik Gradskog odbora SSP Niš Jelena Milošević. Ona je istakla da je jedna od stotine onih koji pokušavaju da vrate dostojan život svim građanima Srbije. – Znamo d anaš grad nije naš, jer nas je podelila gospođa koja je na mestu gradonačelnika nIša. Ona je ta koja javno govori da duguje SNS što je na toj poziciji i deli građane na njihove o one druge. Takva mržnja nikada nije postojala i mi imamo plan kako da promenimo režim koji nas deli. Poručujem građanima da moraju da pobede svoje strahove i da ustanu protiv onih koji nam uništavaju grad – naglasila je Milošević. Za nju je ključna stvar vera u pobedu, koja, kako kaže je apsolutna u niškom odboru, kao i u čitavoj Stranci slobode i pravde. – Ja sam jedna među jednakima i znam da će pobeda uskoro doći – sigurna je ona.

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...