"Vučić se ne zalaže ni za EU, ni za vakcinaciju"

"Vučić se ne zalaže ni za EU, ni za vakcinaciju"

Demokratska stranka upozorava na činjenicu da vakcinacija protiv virusa COVID-19 za tri meseca u Srbiji nije dala vidljive rezultate u suzbijanju pandemije. Broj ljudi kkoji obolevaju i umiru od posledica infekcije koronavirusom je i dalje izuzetno velik, a za sad nema ni naznake skorog poboljšanja stanja. Glavni krivci za usporavanje vakcinacije i izostanak značajnijeg rezultata u suzbijanju virusa su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim koji nisu ni sposobni ni iskreno motivisani da organizuju efikasnu borbu protiv epidemije.

Vakcina FOTO: ATA Images

Vakcina FOTO: ATA Images

Demokratska stranka ukazuje na to da Vučić prema vakcinaciji ima isti odnos kao i prema Evropskoj Uniji.

- Kao što se na rečima zalaže za članstvo Srbije u Uniji, a u stvarnosti lično podstiče antievropsko raspoloženje u zemlji, tako se samo formalno zalaže za vakcinaciju, dok suštinski koči proces imunizacije i promoviše agresivno antivakserstvo - kažu iz DS.

Kako navode, besmisleno hapšenje istaknutih boraca protiv vakcine neće predstavljati nikakav podsticaj vakcinaciji, već će nesumnjivo biti u funkciji promocije i stvaranja lažne slike o privedenim kao protivnicima aktuelne vlasti.

Demokratska stranka "ne sumnja u to da će se vođa režima u nekom trenutku teatralno vakcinisati, ali unapred upozorava da njegov igrokaz u Rudnoj Glavi, ili nekom drugom mestu, neće podstaći masovnu imunizaciju".

- Većina članova i pristalica Srpske napredne stranke se protive vakcinaciji i znaju da Vučić nije ozbiljan i iskren kada poziva građane da prime vakcinu. Isto tako oni koji se protive evropskom putu Srbije istovremeno glasaju za Vučića koji se na rečima zalaže za članstvo naše zemlje u Evropskoj Uniji zato što znaju da Vučić samo glumi evropejstvo - kažu iz DS.

Da bi vakcinacija i ostale mere protiv pandemije dale željene rezultate, kako navode iz DS, neophodno je da borbu protiv kovida povedu medicinski stručnjaci i iskreni zaštitnici opšteg interesa, a da se Aleksandar Vučić, njegov Krizni štab i dvorska svita što pre sklone u stranu.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...