Vulin OTKRIVA: Tužilaštvu predati neosporni dokazi o prisluškivanju Vučića

Vulin OTKRIVA: Tužilaštvu predati neosporni dokazi o prisluškivanju Vučića

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je policija predala materijal Tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice.

MUP je, prema Vulinovim rečima, došao do „nespornih dokaza“ da su predsednik Vučić i članovi njegove porodice ilegalno prisluškivani 1.572 puta.

„1.572 telefonska kontakta bila su ilegalno beležena, i kao takva bila notirana bez ikakvog pravnog osnova, bez ikakvog policijskog osnova, bez ikakvog policijskog rezona. Transkirpiti razgovora bili su skidani na belo i nošeni pojedinim visokim funkcionerima MUP-a“, kazao je Vulin.

Dodao je da su na taj način grubo prekršena ljudska prava onih koji su bez razloga stavljani na obradu, ali i predsednika Vučića, njegovog sina Danila, njegovog brata Andreja, o njegovog oca Anđelka.

Vulin je istakao da je sistem grubo povređen, ali da su motivi onih koji su prisluškivali predsednika i dalje nepoznati.

Podvukao je da u presretnutoj komunikaciji nije bilo nijednog jedinog inkriminišućeg razgovora.

„Izvestan broj pripadnika MUP-a je stavljen i na poligraf i odmah da vam kažem, svi su pali, pali po najvažnijim pitanjima koja smo im postavljali“, naveo je ministar.

Sada je, kako je rekao, na Tužilaštvu za organizovani kriminal da izvrši formulaciju krivičnog dela, i da se to završi pred odgovarajućim pravosudnim organima.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...