Sramno! Zbog ,,Beograda na vodi" srušili zgradu iz 1922.godine

Sramno! Zbog ,,Beograda na vodi" srušili zgradu iz 1922.godine

Da republička, a posebno vlast u Beogradu nemaju sluha za simbole glavnog grada Srbije, nije nikakva novost. Tako je Goran Vesić, večiti zamenik gradonačelnika, propisno izmenjao opis nekadašnjeg Beograda, a ono što je naprednjačka vrhuška uradila, malo je koga obradovalo. Najviše zamerki se tiče Beograda na vodi, zbog čega su rušene zgrade koje su bile simbol prestonice.

Iako je od toga prošlo nekoliko godina, i dalje poražavajuće zvuči činjenica da su Vučić, Vesić i ekipa zbog projekta na Savi izmestili Železničku stanicu, baš kao što je tužno i to što je srušena zgrada preduzeća "SIMPO" i "Iskra", koja je datirala iz 1922. godine.

Sa takvim postupkom i rušenjem zgrade 2018. godine, i dalje ne može da se pomiri ni Rodoljub Šabić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja.

- Zgrade preduzeća "SIMPO" i "Iskra" u ovo doba, pre tri godine još su postojale. Javnost je nekako saznala da su Srbiju koštale 20-ak miliona evra. Zna i da su date "Beogradu na vodi", bez naknade. I da su srušene.
Ali nikako da sazna - šta Beograd i Srbija imaju od toga? - pitao se Šabić.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...